Kjetil Haanes og Per Sævik etter signering av avtalen onsdag 29. april.
Kjetil Haanes og Per Sævik etter signering av avtalen onsdag 29. april. (Foto: Havila Holding)

Sunnmørsk shipping-høvding går inn med to millioner i regional nettavis

NETT.no får ny medeier og to friske millioner.

Havila Holding AS går inn i Bakkar og Berg Media AS, melder sistnevnte selskap i en pressemelding torsdag morgen. Bakkar og Berg Media driver den sunnmørske næringslivsportalen NETT.no.

Kapitalutvidelsen gjør at Bakkar og Berg Media får tilført to millioner kroner, og blir eier av 33,4 prosent av aksjene i selskapet.

- Dette er svært gledeleg. Kapitalutvidinga fører til at vi no er økonomisk godt rusta til å intensivere satsinga, sier redaktørane Kjetil Haanes og Ogne Øyehaug i NETT.no.

Havila Holding er holdingselskapet til Sævik-familien, som blant annet driver med shipping, verft og fergevirksomhet, som fergeselskapet Fjord1. Holdingselskapet hadde i 2013 en omsetning på 3,2 milliarder kroner, og har levert driftsresultater på over 20 prosent i flere år.

Selskapet eier også mindre investeringer, som avisa Skipsrevyen.

- Havila Holding har lang erfaring som medieeigar, og har vist seg å vere ein langsiktig og profesjonell eigar. Avtalen sikrar også at Bakkar og Berg Media er godt forankra på Nordvestlandet, sier Haanes og Øyehaug i pressemeldingen.

Daglig leder Per Sævik i Havila Holding sier seg imponert over NETT.no:

- Næringslivet treng kvalitetsjournalistikk. Dette er viktig for utviklinga av næringslivet i heile regionen, og for å synleggjere næringslivet både nasjonalt og internasjonalt. Difor ønskjer vi å vere med på å støtte denne satsinga.

Ifølge meldingen gir emisjonen nettavisen økonomiske ressurser til å utvikle nye produkter og styrke satsingen, spesielt rettet mot Ålesund-regionen.

Nett.no er en abonnementsbasert nettavis om næringsliv på Nordvestlandet, med spesielt fokus på de 22 kommunene på Sunnmøre og i Nordfjord. Avisa gir også ut trykte publikasjoner. Bak avisa står Ogne Øyehaug og Kjetil Haanes, sammen med Eirik Staurset og Olav Sindre Kriken.

Til toppen