Rosenborgs Fredrik Midtsjø i kamp med Brann Kristoffer Barmen og dommer Svein Oddar Moen (bak)  i Mesterfinalen i fotball mellom Brann og Rosenborg på Brann Stadion. (0-2).
Rosenborgs Fredrik Midtsjø i kamp med Brann Kristoffer Barmen og dommer Svein Oddar Moen (bak) i Mesterfinalen i fotball mellom Brann og Rosenborg på Brann Stadion. (0-2). (Bilde: Hommedal, Marit)

169.000 seere fikk med seg mesterfinalen mellom Brann og Rosenborg onsdag kveld

- Det lover godt for seriestarten, mener sportsdirektør Jan-Erik Aalbu.

I går kickstartet Discovery sin fotballsatsing på TV med en såkalt «mestefinale» mellom Brann og Rosenborg. Sistnevnte vant kampen 2-0. Normalt går denne kampen mellom serievinner og cupvinner, men siden Rosenborg vant begge, møtte de serietoer Brann. 

Kampen ble sett av 169.000 seere, noe TV-selskapet er fornøyd med. 

I en pressemelding skriver de at det er det høyeste seertallet de har hatt på et helnorsk klubboppgjør.

– Dette lover godt før seriestarten på lørdag, sier sportsdirektør Jan-Erik Aalbu i meldinga.

Discovery sendte en periode for en del år siden Tippeliga-kamper på MAX på fredager.

Seerrekorden fra den gang var på 133.000, da Rosenborg møtte Stabæk i mai 2012.

– Vi har flere nye konsepter på gang for å heve interessen for norsk fotball, og UNICEF Mesterfinalen var ett av dem. Vi visste ikke hvordan kampen ville bli mottatt, men at 169 000 benket seg foran skjermen for å se på en kamp som ennå ikke har noen tradisjon i Norge, det er vi strålende fornøyde med.

– Og det er forhåpentligvis en pekepinn på at det nå er mange som gleder seg like mye som oss til helgens seriestart, sier Jan-Erik Aalbu, sportsdirektør i Eurosport og Discovery Networks.

Til helgen starter Eliteserien og OBOS-ligaen på Eurosport.

Første kamp er også premiere på et nytt konsept: Derbylørdag. Hver lørdag på Eurosport Norge vises et prestisjefylt lokaloppgjør.

Først ut er nyopprykkede Kristiansund mot storebror Molde, med avspark klokken 18.00 på Eurosport Norge og Eurosport Player. 

Til toppen