Camilla Botilsrud Sagen
Camilla Botilsrud Sagen (Foto: Privat)

Sommerpraten

Tabbet seg ut da hun skulle intervjue statsministeren: – Jeg sank sammen

God morgen Norge-programleder Camilla Botilsrud Sagen forteller om sin flaueste sommervikar-opplevelse i Sommerpraten.

I «Sommerpraten» stiller Medier24 en rekke personer i og tett på mediebransjen spørsmål om hva de gjør i sommer.

Neste kvinne ut er Camilla Botilsrud Sagen, programleder og reporter i God morgen Norge/Mastiff. 

– Hvordan oppsummerer du første mediehalvår 2020?

– Alvor og underholdning. Koronapandemien har preget nyhetsbildet i både inn- og utland. Det samme har president Donald Trump, som har sørget for både tunge og lette nyheter. Det er ikke USAs president sin jobb å mette oss på underholdningsnyheter, men der har mange av våre norske kjendiser også bidratt godt – jeg synes mange av dem har vært mer synlig enn ellers de siste månedene.

– Hva er årets flause til nå?

– Jeg elsker flauser! Derfor er det vanskelig å plukke ut én, og å komme på dem. God morgen Norge alene sørger for mange gode øyeblikk, da vi har tre timer direktesendt TV hver dag. Som for eksempel da programleder Espen Fiveland og Desta Marie Beeder skulle tease Facebook-siden vår, og ble satt ut da vår interne kjøreplan dukket opp på lufta i stedet for FB-siden. Eller da Espen Fiveland sa «Du sa til meg, Kaveh Rashidi, at selv leger begynner å merke dette på pungen?», da de snakket om koronasituasjonen.

– Hvilken bransjeperson har imponert deg i år?

– Mange. Pandemien har ført til store utfordringer i bransjen vår også, men jeg opplever at vi har stått støtt og har mange gode ledere som har tatt riktige valg for at vi skal kunne levere viktige nyheter hver eneste dag. For utenom dét, vil jeg trekke frem Fredrik Solvang.  

– Hva gjør du i sommer?

– I sommer har jeg lang ferie og skal lade batteriene til en ny, fantastisk sesong med God morgen Norge.

– Hvilke medievaner tar du med deg på ferie?

– Mobiltelefonen er selvfølgelig med på norgesferie – den sørger for jevnlig oppdatering av nyheter, nettaviser og sosiale medier.

– Hva er den største tabben du har gjort som sommervikar? Om du aldri har vært sommervikar: Hva er den største tabben du har gjort på jobb?

– For to år siden var jeg sommervikar for TV 2 Sporten og dekket Norway Cup. I den forbindelse gikk jeg live for Nyhetskanalen da statsminister Erna Solberg besøkte Ekebergsletta. Under live-en kalte jeg statsministeren ved fornavn, da fikk jeg tilbakemelding fra vaktsjef at «statsministeren tituleres ikke ved fornavn på riksdekkende TV». Da sank jeg litt sammen...

– Hva er ditt beste råd til årets sommervikarer?

– Vær lærevillig og sug til deg all kunnskap du kan få. Rådet jeg fikk før praksisplass var «vær ydmyk» – det er et godt råd jeg har kommet langt ved å følge.

Les flere Sommerpraten-intervjuer her!

Til toppen