Kommunikasjonssjef Madeleine Schøyen Bergly i Elkjøp.
Kommunikasjonssjef Madeleine Schøyen Bergly i Elkjøp. (Foto: Privat)

DEBATT

Takk for forståelsen, journalister!

«Hver dag snakker, forklarer og diskuterer vi kommunikasjonsfolk og journalister i vår vante tralt. Så smalt det. For alle. Hva gjorde det med kommunikasjonen oss imellom? Ganske mye», skriver Madeleine Schøyen Bergly

  • MADELEINE SCHØYEN BERGLY, kommunikasjonssjef  i Elkjøp

Når du jobber med kommunikasjon hos Norges ledende elektronikkforhandler, er det ingen hemmelighet at det som skjer hos oss kan være spennende for forbrukere og journalister.

På godt og vondt.

Og det er vi glade for i Elkjøp! Vi forsøker så godt vi kan å ha en åpen kommunikasjon, diskusjon og dialog, og som oftest fungerer vårt symbiotiske forhold godt.

Hva skjer så når koronakrisen kommer, og vi i Elkjøp må ha internkommunikasjon som høyeste prioritet, samtidig som medie-Norge vil ha svar på hva som skjer med 4.000 arbeidsplasser og hva som skjer med tilgangen på elektronikk?

Det skal jeg fortelle. Forståelse skjer. Respekt for arbeidssituasjonen til den på andre siden av bordet. Forståelse for at den andres arbeidsplass og kolleger er viktigere enn alt annet – også sitater til Norges største aviser.

Arbeidshverdagen har endret seg de siste ukene, og det er situasjoner jeg aldri kommer til å glemme.

Forrige dagen satt jeg i en bobil på hjemmekontor for å slippe unna hjem og barn, mens journalisten jeg snakket med fra NRK pratet så høyt han kunne for å overdøve sine to barn i bakgrunnen. En annen dag var det jeg som ropte til en journalist i håp om at hun ikke skulle høre den høye YouTube-lyden i bakgrunn, som igjen prøvde å overdøve kranglingen mellom mine to små barn.

Å sitte og gjøre matteoppgaver med sjuåringen, lyttende mot datteren min med det ene øret, mens du prøver å dra administrerende direktør ut av et teamsmøte på det andre øret, fordi du vet at Finansavisen trenger svar på sine spørsmål om kronekursen innen en time.

Multitasking på nytt nivå! Men datteren min løste mattestykket, og Finansavisen fikk svar.

For alt går! Hele Norge har vært og er sammen om en dugnad. Alle gjør sitt. Privatpersoner gjør sitt. Bedrifter gjør sitt. Politikerne gjør sitt. Og helsenorge gjør så til de grader sitt!

Jeg ville bare ta av headsettet, ta blikket bort fra mail og telefon og si: takk. Takk for forståelsen. Og takk for rommet dere har gitt i en tid prioritering har vært viktigere enn noen gang.

Vi snakkes snart igjen. For nå som barnehagen har åpnet porten, og skolen starter opp igjen i dag, kan jeg endelig dempe lyden fra NRK Super.

Til toppen