Markedssjef Janice Gundersen og gründer Tom Roger Sokki - to av stadig flere ansatte i Lavo. Her i forbindelse med et intervju høsten 2017.
Markedssjef Janice Gundersen og gründer Tom Roger Sokki - to av stadig flere ansatte i Lavo. Her i forbindelse med et intervju høsten 2017. (Bilde: Gard L. Michalsen)

Tom Roger Sokki går på børs med briter: Lavo har hentet 60 millioner kroner i London

- Vi måtte utenfor Norge for å finne penger, sier gründeren. Nå skal TV-appen vokse videre fra Paradise Hotel til sport og andre konsepter.

Som Medier24 meldte i går, rykker Bernhard Steen nå opp til å bli administrerende direktør i Lavo. 

Bernhard Steen, nå CEO i Lavo.

Appen kan kanskje beskrives som en mobil TV-app, eller enda mer presist - et eget sosialt medie, hvor videoklipp fra profiler, mediehus og privatpersoner kan deles. Og brukerne kan følge både interesser og kjendiser.

Appen har blitt mest kjent for og knyttet til Paradise Hotel, men nå står også distribusjon av videoklipp fra fotballkamper for tur, kan vi lese i Finansavisen tirsdag. 

Og etter utvikling og lansering har selskapet nå fått penger til å ta det neste steget: Med 60 millioner kroner fra det London-baserte investeringsfondet Alpha Blue Ocean har Lavo både kapital og partnere til vokse. 

- Vi måtte utenfor Norge for å finne penger. Det var ikke mulig å hente kapital til konsumteknologi her, sier gründer og fortsatt største eier, Tom Roger Sokki. Han går selv over i rollen fra direktør til arbeidende styreleder.

Nå er planen å ta selskapet opp til notering på Merkur Market på Oslo Børs, noe som vil skje i løpet av kort tid, skriver Finansavisen. 

I jakten på de unge seerne som TV-selskapene holder på å miste har nevnte Paradise Hotel vært flaggskipet for Lavo så langt, i samarbeid med MTG-konsernet. Nå står et nytt samarbeid med samme hus for tur, når videoklipp og varslinger fra fotballkamper er neste steg for appen.

Til toppen