Esben Ullbæk Bundgaard-Jørgensen "Dansken" Selvig, Petter Schjerven og Fredric Aasbø er programledere for Top Gear Norge.
Esben Ullbæk Bundgaard-Jørgensen "Dansken" Selvig, Petter Schjerven og Fredric Aasbø er programledere for Top Gear Norge. (TVNorge)

Top Gear kommer i helnorsk drakt på TVNorge

TV-veteran Petter Schjerven, musiker og programleder Esben «Dansken» Selvig og supersjåfør Fredric Aasbø skal lede den norske utgaven av programmet.

Et av verdens mest kjente TV-konsepter, britiske Top Gear, skal lages i helnorsk versjon.

Det melder TVNorge-eier Discovery mandag morgen.

Top Gear er verdens største TV-format innen sjangeren motor og underholdning. Den nye avtalen mellom BBC Studios og TV-gruppen Discovery Networks Nordics innebærer at lokale versjoner av Top Gear skal produseres både i Norge, Sverige og Danmark. Den norske versjonen skal vises på Dplay og TVNorge.

– Dette blir fantastisk gøy! Top Gear er et at verdens mest kjente TV-formater, og nå er vi altså så privilegerte å få muligheten til å lage en helnorsk versjon, med norske programledere som vi selv har håndplukket. Magien med Top Gear er programmets evne til å fenge ikke bare bilentusiastene, men også de som ikke vet forskjellen på en Lada og en Lamborghini. Dette er innhold som er som skapt for både Dplay og TVNorge, og vi gleder oss veldig til å presentere Top Gear Norge i 2020, sier Eivind Landsverk, nordisk programdirektør i Discovery Networks.

Programlederne i den norske versjonen av Top Gear blir TVNorge-kjenningen Petter Schjerven, «Klovner i kamp»-rapper og programleder Esben «Dansken» Selvig og den profesjonelle drifting-sjåføren Fredric Aasbø.

– Jeg har aldri kjøpt en ny bil i hele mitt liv, men jeg har kjørt fryktelig mye rart. Det er vel det jeg gleder meg mest til med dette programmet, muligheten til å få sitte bak rattet i alle slags typer kjøretøy. At det i tillegg skal skje i et legendarisk program jeg har sett på i mange år gjør det ikke mindre stas! Jeg elsker gamle doninger, og har vokst opp i sidevognen på en Indian Chief motorsykkel fra 1923. Pappa var en lidenskapelig veteranbilentusiast, og jeg har absolutt arvet den interessen. Hjemme står det blant en engelsk Alvis, en østtysk Trabant, samt den gamle Indian-motorsykkelen. Pappa eide også en Rolls Royce fra 1930, men den måtte vi dessverre selge for å få familieøkonomien til å gå opp en gang på 70-tallet, sier Petter Schjerven.

Entusiasmen for bil deler også Petters nye programlederkollega, Esben «Dansken» Selvig.

– Jeg tror aldri jeg har gleda meg til noe så mye som jeg gjør til dette eventyret. Jeg elsker biler, spesielt amerikanske muskelbiler, og etter 25 år på veien som artist, er det neppe noe jeg har gjort mer enn å sitte bak et ratt. Jeg har kjørt hundrevis av leiebiler og leasingbiler i alle former og prisklasser, og det var faktisk ikke før i 2015 at jeg kjøpte min første doning. Valget ble en Toyota Landcruiser GX D-4D fra 2005, selve Afrika-bilen. Dette var også første gang jeg fikk høre at jeg er en elendig sjåfør. Min kone mener jeg gjør alle bilsyke. Det kan være et resultat av at jeg alltid forsøker å slå den estimerte kjøretiden på GPS-en, og konsekvent har dårlig tid, sier Esben «Dansken» Selvig.

Tredjemann i trioen, Fredric Aasbø, som bor i USA og i 2015 ble verdensmester i drifting, er nok hakket mer interessert i bilens anatomi enn sine to kolleger.

– Jeg er fullstendig bilnerd, og lever av å være profesjonell racerbilsjåfør i USA. Så det å få muligheten til å være programleder for Top Gear er jo selve drømmen som går i oppfyllelse. For meg kan et bra understell, eller hvordan demperne er justert, være like interessant som design og finish, og det har jeg allerede fått tyn for av de andre gutta. Men de skal få igjen når det blir tid for å konkurrere. Jeg er jo tross alt yngst i denne gjengen, og bør ha en fordel av det. Med mindre de tyr til noen dirty tricks, selvsagt, sier Fredric Aasbø.

Innspillingen av Top Gear Norge starter i september, og premieren på TVNorge og Dplay blir i løpet av 2020. Det er Nordisk Film TV, som er del av den nordiske Banijay-gruppen, som skal produsere serien for Discovery Networks.

Til toppen