Journalister trosser nå statens kontroll og prøver å starte opp med uavhengig journalistikk. Her er et illustrasjonsfoto av Cuba der arbeidere tar ned en plakat av opprørshelten Ernesto "Che" Guevara i (Cienfuegos, Cuba   REUTERS/AIN/Justo Gonzalez Ortega (CUBA))
Journalister trosser nå statens kontroll og prøver å starte opp med uavhengig journalistikk. Her er et illustrasjonsfoto av Cuba der arbeidere tar ned en plakat av opprørshelten Ernesto "Che" Guevara i (Cienfuegos, Cuba REUTERS/AIN/Justo Gonzalez Ortega (CUBA)) (Bilde: HO)

Trosser statens kontroll: Uavhengige journalister prøver å etablere seg i Cuba

En uavhengig presse prøver å etablere seg i Cuba til tross for at grunnloven krever at alle medier kontrolleres av den kommunistiske staten.

Havana (NTB-AP): Ifølge Committee to Protect Journalists (CPJ) har bloggere og filmskapere med andre på laget startet en bølge av mediefolk som jobber for ytringsfrihet og nytenkende journalistikk i Cuba.
 
Hele landet sliter imidlertid med dårlig internettforbindelse, og slike banebrytende handlinger kan fort føre til arrestasjoner.

– Myndighetene må implementere disse endringene i landets grunnlov slik at journalister og bloggere kan uttale seg fritt uten frykt for forfølgelse, sier programdirektør Carlos Laura i CPJ.

Cuba har noen av de mest begrensende lovene for ytringsfrihet og er rangert som verdens tiende mest sensurerte nasjon. CPJ har bedt myndighetene endre rammeverket for sensur og trusselen om arrestasjon, i tillegg til å forbedre internettforbindelsen i landet.

Til toppen