Avtroppende direktør i MTG, Trygve Rønningen, om den nye jobben som programdirektør i TV2.
Avtroppende direktør i MTG, Trygve Rønningen, om den nye jobben som programdirektør i TV2. (Foto: Erik Waatland)

Trygve Rønningen sier han har mye ugjort i MTG. Men han klarte ikke si nei da TV 2 ville hente ham hjem

Innrømmer at det var litt tidlig å hoppe av toppjobben etter ett år, men klarte ikke dy seg.

I dag kom nyheten om at Trygve Rønningen (48) gir seg som administerende direktør og toppsjef for MTG Norge, for å bli programdirektør og publisher i TV 2.

Til Medier24 forteller Rønningen at han gjerne skulle fortsatt i MTG, men da TV 2 kom på banen, ble det et skifte nå:

– Litt vanskelig timing kanskje, for jeg har mye ugjort i MTG. Fantastisk kolleger og kjempebra mediehus så kommer det en mulighet på et tidspunkt som trigger meg til å ta jobben.

– Du var 23 år da du kom til TV 2 - før internett inntok mediehuset for alvor - hvordan blir det å komme tilbake 16 år etter?

– Det er jeg spent på, for det er et hus som jeg husker som en helt fantastisk arbeidsplass, så får vi se om kulturen er like god som den var, som jeg regner med.

TV: Hør Rønningen fortelle om jobbskiftet

- MTG har vært en fantastisk reise. Det er litt tidlig å hoppe av, men det er ikke alltid en selv som bestemmer timingen. Dette er noe jeg ikke klarte å si nei til, sier Trygve Rønningen. Han gir seg som toppsjef i MTG TV Norge for å bli kanalsjef og publisher i et TV 2 som tar i vann. Sist gang Rønningen begynte i TV 2 var han 23 år og året var 1991. Hvordan blir det å komme tilbake som 48-åring - i en helt annen medievirkelighet?

Posted by Medier24.com on 19. september 2016

- En fantastisk reise

– Hvordan har det vært i MTG?

– En fantasisk reise, og vi har gjort mye spennende på både TV og radio. En reise som det er litt tidlig å hoppe av, men det er ikke alltid en selv som bestemmer timingen og da ble det sånn.

– Hva er du stolt over å ha vært med på i MTG?

– I det vanskelige TV-farvannet vi er i nå, synes jeg de som har jobbet med free-TV, TV3, Viasat4 og TV6 har gjort en kjempejobb. Jeg er stolt over det laget som har fått til det. P4 har klart å holde markedsposisjonen sin til tross for at markedet er krevende. Det er jeg stolt over.

– Som MTG-direktør har du og resten av en samlet mediebransje vært kritisk til TV 2s ønske om statsstøtte. Hva sier du om det spørsmålet i dag?

– Nei, jeg har ikke vært kritisk til statsstøtte, jeg har vært kritisk til prosessen. Jeg har ment vi skal ha en likebehandling, og alle som har lyst til å være allmenkringkaster kan søke og få den posisjonen og det tror jeg TV 2 også er enig i.

- Har et evighetsperspektiv på alt jeg gjør!

– Du begynner å få en lang CV etter hvert, hvor lenge skal du være i TV 2?

– Jeg har evighetsperspektiv på alt jeg gjør, så vi får se

– Når begynner du i nyjobben?

– Det vet jeg ikke.

– Toppsjefjobb i MTG til 'en av direktørene' i TV 2. Går du opp eller ned i lønn?

– Jeg går hvert fall til en jobb som er ekstremt spennende. Dette var noe jeg ikke klarte å si nei til.

– Har du en programerklæring allerede?

– Overhode ikke, smiler Rønningen. 

Til toppen