Trygve W. Jordheim slutter i Vårt Land.
Trygve W. Jordheim slutter i Vårt Land. (Bilde: Adrian Nielsen)

FOLK

Trygve W. Jordheim slutter i Vårt Land. Nå skal han kommunisere for kristne arbeidsgivere

Blir kommunikasjonssjef i arbeidsgiverorganisasjonen KA.

 Trygve W. Jordheim (38) er ansatt som kommunikasjonssjef i KA Arbeidsgiverorganisasjon for kirkelige virksomheter. Han kommer fra jobben som administrativ redaktør i Vårt Land.

– Jeg gleder meg til å jobbe i en organisasjon som jeg har fulgt på journalistisk avstand i mange år og som jeg har et svært godt inntrykk av, sier Jordheim i en melding om den nye jobben.

KA organiserer over 500 arbeidsgivere innenfor Den norske kirke og kirkelig virksomhet. Blant disse er alle de 420 fellesrådene, Kirkerådet, KIFO, IKO, Kirkelig ressurssenter, Søndagsskolen og KABB.

- KAs medlemmer har til sammen 9.000 ansatte, og KA har partsforhold til 22 arbeidstakerorganisasjoner, heter det om organisasjonen. 

Trygve W. Jordheim var ansvarlig for Vårt Lands kirkedekning som tro&kirke-redaktør og nyhetssjef i perioden 2010-2016. Han var også nevnt blant kandidatene da Helge Simonnes sluttet som sjefredaktør, en jobb som Åshild Mathisen fikk. 

Siden nyttår har Jordheim jobbet som administrativ redaktør, blant annet med ansvar for oppfølging av avtaleverk, lønnsforhandlinger og annen kontakt med den lokale fagforeningen. Og nå blir det altså mer arbeidsgiverarbeid på han. 

– Kombinasjonen av kirkepolitikk, arbeidslivsspørsmål og kommunikasjonsarbeid oppleves som midt i blinken for meg nå. Jeg ser fram til å bli bedre kjent med KA og å komme tettere på de beslutningsprosessene som jeg fram til nå har observert fra utsiden, sier Jordheim.

Administrerende direktør Frank Grimstad sier seg i meldingen svært fornøyd med å få på plass den erfarne journalisten og redaktøren, og at kommunikasjon blir viktig i prosessene kirkelige organer og virksomheter står overfor.

Jordheim (38) er utdannet journalist fra Høgskulen i Volda og har i tillegg kristendom mellomfag samt forberedende eksamener fra Menighetsfakultetet og HiVolda.

Han har jobbet i Vårt Land siden 2007, først som reporter og deretter som redaktør fra 2010. Han har tidligere vært reporter og redaksjonssjef i Magazinet. Jordheim er fra Bærum og bor nå i Asker. Han er gift og har to barn.

Til toppen