Organisasjons- og kommunikasjonsdirektør Sarah Willand, TV 2-sjef Olav T. Sandnes og nyhets- og sportsredaktør Jan Ove Årsæther møtte pressen etter det store allmøtet i TV 2 i slutten av september 2016.
(Foto: Emil Weatherhead Breistein / NTB scanpix)
Organisasjons- og kommunikasjonsdirektør Sarah Willand, TV 2-sjef Olav T. Sandnes og nyhets- og sportsredaktør Jan Ove Årsæther møtte pressen etter det store allmøtet i TV 2 i slutten av september 2016. (Foto: Emil Weatherhead Breistein / NTB scanpix) (Bilde: Emil Weatherhead Breistein)

TV 2 har brukt 10 måneder på å kutte 145 årsverk. Nå kan de ti siste sakene ende med oppsigelse og rettssak

Fem er fortsatt i dialog med ledelsen om sluttpakke - for ti overtallige kan det gå mot rettslige skritt.

(NTB): TV 2-ledelsen gjør seg klar for rettslige skritt i nedbemanningsprosessen.

I ti saker går det ganske sikkert mot drøftelser før mulige oppsigelser.

I tillegg er fem ansatte fortsatt i dialog om sluttpakke og frivillig avgang, skriver Dagens Næringsliv.

- Det gjenstår fortsatt 10-15 uløste saker av den overtalligheten vi har i 2017. Vi er fortsatt i dialog med enkelte av disse om en løsning, og håper selvfølgelig at det er flere som vil løse seg før vi går til eventuelle drøftinger om oppsigelse, sier organisasjons- og kommunikasjonsdirektør Sarah C.J. Willand.

Hun opplyser at drøftelsene med de tillitsvalgte starter denne uka, og deretter blir det eventuelle inviduelle møter før oppsigelser.

Klubbleder Henrikke Helland sier til DN at flere av disse ti har høy ansiennitet, og hun mener de vil så sterkt i en eventuelt arbeidsrettssak.

TV 2 er inne i en omfattende nedbemanningsprosess der det blant annet skal kuttes 177 faste ansatte for å spare 350 millioner kroner innen 2020.

Ifølge DNs opptelling har 145 årsverk nå inngått sluttavtale. 10-15 gjenstår, mens resten skal utsettes til TV 2 har flyttet inn i nye lokaler i Bergen og Oslo.

Denne prosessen har nå pågått i mer enn ti måneder - første del av prosjektet ble presentert for offentligheten og ansatte tidlig i mai 2016. 3. mai 2016 la ledelsen fram retningen og varslet det første, åpne sluttpakketilbudet. 

LES MER i den saken fra i fjor vår:

  

Til toppen