TV2-SJEFEN: Olav T. Sandnes, administrerende direktør og sjefredaktør i TV 2.
TV2-SJEFEN: Olav T. Sandnes, administrerende direktør og sjefredaktør i TV 2. (Bilde: Jan-Petter Dahl)

TV 2 kjøper C More, får tilbake tippeligaen og skal samarbeide om film og serier

- Vi må styrke oss mot internasjonal konkurranse, sier TV 2-sjefen.

tv2cmore

TV 2 AS og Bonnier-selskapet C More Entertainment AB er blitt enige om at TV 2 overtar den norske delen av C More Sport og inngår en langsiktig og eksklusiv avtale om salg og markedsføring av C More Film i Norge. Alle C More Norges rettigheter innen sport inkluderes i handelen.

Dette melder aktørene selv i en pressemelding fra TV2 mandag morgen. 

- TV 2 overtar alle forpliktelser C More Norge har i det norske markedet. Det betyr at alle distributørene vil kunne videreføre C Mores sports- og filmkanaler til seerne som tidligere, skriver TV 2 i pressemeldingen.

I klartekst betyr avtalen at TV 2 kjøper sportskanaler og alle sportsrettigheter, inkludert tippeligaen og fotball fra flere europeiske land. Samt at TV 2 nå skal stå for salg og markedsføring av C More Film i Norge. Det kan borge for at kanalene integreres tettere i TV 2s produkter. Og kan ses i sammenheng med at TV 2 nylig la ned sin egen filmkanal. 

Overtakelsen må godkjennes av Konkurransetilsynet. Inntil godkjennelse foreligger, vil TV 2 og C More opprettholde sine uavhengige salg av film- og sportsprodukter som tidligere.

TV2-SJEFEN: Olav T. Sandnes, administrerende direktør og sjefredaktør i TV 2.
TV2-SJEFEN: Olav T. Sandnes, administrerende direktør og sjefredaktør i TV 2. Bilde: Jan-Petter Dahl

- Positiv avtale

TV 2-sjef Olav T. Sandnes i TV 2 omtaler avtalen som positiv, både for TV 2 og for seerne.

- Vi ser frem til å forvalte og videreutvikle alle de attraktive og gode rettighetene vi nå overtar. Gjennom avtaler med alle de sentrale distributørene og TV 2 Sumo vil alle norske seere få tilgang til dette innholdet, sier Sandnes i meldingen.

- Samarbeidet mellom C More og TV 2 i Norge vil skape bedre forutsetninger for en bærekraftig løsning i et konkurranseutsatt medie- og tv-marked i stor forandring. Et marked som ikke lenger bare er nasjonalt eller nordisk, men stadig mer globalt. Avtalen og samarbeidet fører til at det nå blir enklere for norske forbrukere å oppdage C Mores sterke premiumprodukt, sier Manfred Aronsson, VD i nordiske C More Entertainment AB.

I tillegg til at TV 2 nå kan tilby seerne populære serier og ferske filmer, er Sandnes ekstra tilfreds med at hele den norske Tippeligaen er tilbake hos TV 2. 

TV 2 tar opp konkurransen 

I meldingen ser TV 2 kjøpet og samarbeidet i sammenheng med den internasjonale konkurransen. Fra aktører som Google på reklame, og fra YouTube, Netflix og andre på innhold og streaming.

- Konkurransen om rettigheter i det norske markedet fra store internasjonale giganter som Discovery, Netflix og HBO blir stadig tøffere. TV 2 ønsker, som en sentral norsk aktør, å bli mer konkurransedyktig på nettopp det innholdet som vi nordmenn er opptatt av, sier Sandnes. Med kjøpet av C More Norge styrker vi oss i denne kampen og vil sikre tilgangen til interessante rettigheter til det norske publikum.

- Vi ser frem godt og utvidet nordisk samarbeid med C More og våre øvrige nordiske partnere noe som er en stor fordel i konkurransen med store globale aktører, sier Sandnes i meldingen.

Fakta om C More

C More Norge distribueres gjennom Canal Digital Parabol, Canal Digital Kabel, Altibox, Get, RiksTV og NextGenTel.

I dag har C More Norge tre produktpakker som tilbys norske forbrukere med til sammen 14 kanaler. Det er C More Total, C More Sport og C More Film. C More tilbyr også kanalene på nett-TV gjennom C More Play.

C More Film forvalter rettigheter for film og serier fra:

 • Paramount (Transformers: Age of Extinction, Noah)
 • MGM (Hercules, 22 Jump Street)
 • 20th Century Fox (The Grand Budapest Hotel, The Other Woman, Boktyven, X-Men: Days of Future Past, Rio2)
 • Warner (Gangster Squad, Den store Gatsby, The Hangover 3, Man of Steel og tv-serier: Gotham)
 • Svensk Filmindustri (Astrid Lindgrens favoritter som Pippe, Emil, Ronja Røverdatter)
 • Nordisk film (verdenspremiere på 8 nye Beck-filmer: Rom 302, Familien, Sykehusmordene, Invasjonen)
 • Universal (Zero Dark Thirty, Le Miserable, Oblivion)
 • Sony (Django Unchained, Parkland)
 • HBO inkl Cinemax (Game of Thrones, Girls, Banshee, Veep, True Detective)
 • AMC/Sundance TV (The Red Road, Turn)
 • Showtime (Shameless, House of Lies)

C More Sport i Norge besitter rettigheter for seks av åtte kamper fra Tippeligaen, samt internasjonale rettigheter innen fotball, ishockey, tennis, golf, motorsport, riding og ekstremsport.

C More Film – 6 kanaler: C More First, C More Hits, C More Emotion, C More Action, SF-kanalen, C More Series (+ HD-kanaler på First, Hits og Series)
C More Sport – 8 kanaler: C More Fotball, C More Live, C More Live 2, C More Live 3, C More Live 4, C More Tennis, C More Hockey, C More Extreme (+ HD-kanaler på alle unntatt Tennis og Extreme)

Til toppen