Nyhets- og sportsredaktør Jan Ove Årsæther i TV 2. Her etter allmøtet i Bergen for noen uker siden.
Nyhets- og sportsredaktør Jan Ove Årsæther i TV 2. Her etter allmøtet i Bergen for noen uker siden.

TV 2s nyhetsredaktør frykter «amerikanisering» av norske medier - og slår tilbake mot kritikerne

Bare 71 medarbeidere i TV 2 har tatt sluttpakke så langt. Det vil si at 106 årsverk gjenstår.

  • Endret

Oslo (NTB): Nyhetsredaktøren i TV 2 frykter amerikanisering av norske medier og nedleggelser i kanalen om kanalen ikke får statsstøtte.

Bare 71 medarbeidere i TV 2 har så langt takket ja til sluttpakke, og kanalen må kvitte seg med ytterligere 106 årsverk før de er i mål, skriver Dagens Næringsliv.

Samtidig kjemper kanalen for å få statsstøtte. Alternativt truer de med å legge ned nyhetsproduksjon og hovedkontoret i Bergen.

– Den amerikaniseringen vi nå ser, er så dramatisk. Det må en rekke verktøy til. Det store paradokset er at for 40 år siden, da norsk mediebransje var skjermet mot Hollywood, var det voldsomt med tiltak.

– Men nå er det en diskusjon om vi i det hele tatt skal ha støtte. Det er en mye større trussel mot lokalt innhold, mot journalistikk, mot norskspråklig innhold nå enn det var den gang, sier nyhets- og sportsredaktør Jan Ove Årsæther.

Han viser til at de største konkurrentene nå er blant annet Facebook, Google og Netflix.

Klubbleder Henrikke Helland mener kulturminister Linda Hofstad Helleland (H) må legge fram et klart opplegg for statsstøtte snart.

– Hvis ikke TV 2 får klare signaler i desember, må man agere. Departementet har hatt to år på seg. At vi har dårlig tid, er helt reelt. Vi har ikke tid til å vente lenger. Da er det ikke grunn for å gå videre som allmennkringkaster lenger, sier hun.

Til toppen