- Harald Strømme har vært en helt fantastisk fin leder. Vi har en enorm tillit til han, og når han går av, så er det en god grunn til det

- Skulle gjerne beholdt Harald som sjef, sier tillitsvalgt Jon Hernæs. Han avviser samtidig krisestemning i kanalen, selv om toppsjefen og Sindre Østgård slutter på dagen etter uenighet med eierne.

Det planlagte kontaktmøtet mellom de tillitsvalgte og Discovery-ledelsen ble ikke helt som planlagt torsdag:

Dagen skulle raskt handle om at både toppsjef Harald Strømme og digitaldirektør Sindre Østgård rydder kontoret og slutter på dagen.

Dette begrunnes i uenighet med de amerikanske eierne og Discovery-konsernet om veien videre for TVNorge og de andre norske kanalene.

Strømme sier dette slik til Medier24:

– Bakgrunnen er at eierne og jeg er uenige om hvilke skritt som var nødvendige for å oppnå suksess. Det er å være uenige er en ærlig sak, men når man er uenig med eierne sine er det naturlig å ta konsekvensen og gå.

Strømme har vært TVNorge-sjef siden 2009. Senere tok han over som leder av Discovery Network i Norge og Sverige.

  

Se hele intervjuet med Strømme og Østgård:

SISTE: Harald Strømme og Sindre Østgård forlater Discovery

Posted by Medier24 on 9. februar 2017

 

- Han har vært en helt fantastisk fin leder

Tillitsvalgt og nestleder i NJ-klubben, Jon Hernæs, konstaterer at Strømme og Østgård nå er uenig med de amerikanske eierne og direktørene om veien videre.

- De er uenig med eierne våre i hvordan de skal drive, og har derfor valgt å slutte, sier han.

 

Tillitsvalgte Jon Hernæs skryter av sin avtroppende toppsjef Harald Strømme. Bilde: Gard L. Michalsen

- Hvilken side står dere på?

- Nå vet jeg ikke hva som skjer på styrerommene. Men vi har alltid hatt en enorm tillit til Harald Strømme, sier Hernæs.

- Han har vært en fantastisk fin leder, som har tatt bedriften gjennom en fantastisk utvikling. Og vi har følt at han har vært på vår side.

- Derfor har vi veldig tillit til han, og vi har tillit til at når han går av, så er det en god grunn til det, sier nestlederen.

- Så det er ingen glede over å miste sjefen?

- Nei, på ingen måte. Vi skulle gjerne beholdt Harald som sjef.

Den markante TV-sjefens avgang vil unektelig etterlate seg et vakuum på kort sikt. Men Hernæs avviser at det er krise nå:

- Det er lett å bli bekymret, men det er ingen grunn til å miste alle klinkekulene utover gulvet. Vi har en fantastisk vår og mye i vente, sier Hernæs.

  • Hør mer i intervjuet med ham øverst i saken.

 

NRK på besøk hos de avtroppende Discovery-sjefene. Bilde: Gard L. Michalsen

Vil ikke utdype hvorfor de slutter

– Så er det slik at dette selskapet fremdeles er meget godt rustet for fremtiden og i dag er det ett år til OL-åpningen går på TVNorge – hvem hadde trodd det for ett år siden, sier Strømme videre. 

- I tillegg har vi lagt bak oss et år med full sesong av Eliteserien. Selskapet er veldig godt rustet for fremtiden. Jeg har selv vært her i åtte år og når vi ser litt forskjellig på veien videre, er det naturlig å ta konsekvensen på det.

– Hva er dere uenig om?

– Det har vi blitt enige om å ikke utdype noe mer om, det har ingen verdi for selskapet eller for meg å grave oss ned i det, sier han i et videointervju med Medier24. Strømme erkjenner samtidig at det er vemodig å gi seg rett før Discovery skal «score» masse mål på både norsk fotball og OL.

Michael Lang, digitalsjef for internasjonal utvikling i Discovery Nordics, sier dette i pressemeldingen som ble publisert torsdag: 

– Harald har gjort en fremragende jobb for selskapet, både som leder for den norske og den svenske virksomheten. Vi synes det er trist at han nå slutter, samtidig respekterer vi avgjørelsen.

 

Står foran store digitale skritt

Også digitaldirektør Sindre Østgård forlater selskapet.

Han begynte i selskapet i august i fjor, og har hatt rollen som Norden-direktør for digitale tjenester og utvikling.

Harald Strømme og Sindre Østgård får snart mer fritid enn de hadde tenkt seg. Bilde: Gard L. Michalsen

Østgård sier dette om hvorfor han gir seg: 

– Discovery har musklene som skal til for å lykkes med transformasjonen denne bransjen står overfor, men eierne og jeg har ulike syn på hva de nødvendige stegene bør være. Derfor velger jeg å forlate selskapet. 

Discovery i Norge har lykkes godt i det lineære TV-markedet de seneste åra, har kjøpt store og dyre sportsrettigheter - og står nå foran store skritt på digital utvikling for å distribuere innholdet gjennom strømming og på nett. 

Det spekuleres torsdag i om bakgrunnen for avgangen er uenighet om hvordan denne utviklingen skal skje. 

Dagens Næringsliv skriver torsdag at den norske Discovery-ledelsen skal ha følt seg detaljstyrt fra de amerikanske eierne. 

 

Har ikke konstituert sjef

Strømme og Østgård sluttet på dagen torsdag, og kommunikasjonsdirektør Espen Skoland sier til Medier24 torsdag ettermiddag at det foreløpig ikke er konstituert noen ny administrerende direktør.

Inntil videre ledes selskapet av «ledergruppa» i fellesskap, blant dem finansdirektør Tine Austvoll Jensen, programdirektør Eivind Landsverk og Skoland selv.

 

Til toppen