Journalister fra India, El Salvador, Tyrkia og Egypt er hedret for at de har kjempet for pressefrihet til tross for dødstrusler, fengsling og eksil.
Journalister fra India, El Salvador, Tyrkia og Egypt er hedret for at de har kjempet for pressefrihet til tross for dødstrusler, fengsling og eksil. (Foto: Wikimedia public domain license)

Tyrkia utsteder arrestordre på ytterligere 47 journalister

Alle er tidligere ansatte i avisen Zaman.

  • Endret

Ankara (NTB-AFP): Tyrkia har tirsdag utstedt arrestordre på ytterligere 47 journalister, alle tidligere ansatte i avisen Zaman.

I mars ble det gjennomført en tvungen statlig overtakelse av opposisjonsavisen Zaman Daily. Politiet tok i bruk tåregass og vannkanoner for å drive bort demonstranter som kjempet for pressefrihet.

Mediehuset er anklaget for å være knyttet til den muslimske predikanten Fethullah Gülen, som president Recep Tayyip Erdogan anklager for å stå bak kuppforsøket 15. juli.

Tyrkiske myndigheter sendte mandag ut arrestordre på 42 andre journalister i forbindelse med kuppforsøket.

Menneskerettighetsorganisasjonen Amnesty International melder at tyrkiske myndigheter har fratatt 34 journalister presseakkrediteringen og i tillegg har sperret over 20 nyhetskanaler siden kuppet.

Til toppen