Al-Jazeeras journalist Ahmed Mansour - som nå er pågrepet i Tyskland.
Al-Jazeeras journalist Ahmed Mansour - som nå er pågrepet i Tyskland.

Tyskland har fengslet Al Jazeera-journalisten som Egypt krever utlevert

Ble pågrepet på tysk flyplass etter at Egypt etterlyste ham.

Berlin (NTB-Reuters): Den kjente journalisten Ahmed Mansour er blitt varetektsfengslet i Tyskland, melder Al Jazeera. Egypt krever ham utlevert.

Al Jazeera-journalisten ble pågrepet på flyplassen i Berlin i helgen etter at Egypt etterlyste ham gjennom Interpol. Søndag melder arbeidsgiveren at han er blitt varetektsfengslet i en tysk domstol.

Ahmed Mansour (52) ble selv født i Egypt, men har også britisk statsborgerskap. Han er svært kjent i den arabiskspråklige verden som programleder på det qatarske TV-nettverket Al Jazeera.

Egypt anklager Al Jazeera for å være et talerør for Det muslimske brorskap, som daværende hærsjef, nåværende president Abdel Fattah al-Sisi kuppet makten fra i 2013.

Mansour ble i fjor dømt in absentia til 15 års fengsel for å ha «torturert en advokat på Tahrir-plassen i Kairo i 2011». Mansour og arbeidsgiveren avviser anklagene som absurde.

Mansour fortalte selv om pågripelsen på Twitter lørdag ettermiddag.

– Spørsmålet er hvordan Tyskland og Interpol kan ha endt opp som redskap i hendene på det blodtørstige regimet i Egypt, skrev han.

Mansour leder flere av Al Jazeeras mest populære programmer og intervjuet nylig Abu Mohamed al-Jolani, lederen for al-Qaidas Syria-fløy, Jabhat al-Nusra.

Tre av hans kolleger er tidligere dømt til fengsel i Egypt for å ha støttet Brorskapet.

(©NTB)

 

Til toppen