Direktør Mari Velsand i Medietilsynet
Direktør Mari Velsand i Medietilsynet (Foto: Medietilsynet)

- Useriøs, brutal og helt unødvendig, mener Parat-rådgiver om Medietilsynets nedbemanning

Ansatte fikk beskjed på sms om at de var overtallige. Odd Jenvin-Steinvåg sier han «aldri tidligere har opplevd en lignende prosess».

Klassekampen skriver onsdag mer om nedbemanningprosessen i Medietilsynet, som skal kutte opp mot hver fjerde ansatt.

Før påske fikk flere ansatte beskjed - på sms - om at de ville være overtallige. Dette gjennom en innkalling til møte som i praksis ville føre til opphør av arbeidsforholdet.

Denne uka har fagforeningen Parat gått gjennom prosessen, og spesialsrådgiver Odd Jenvin-Steinvåg sier han aldri har opplevd en lignende nedbemanningsprosess.

– Tidsløpet er forhastet og hele prosessen framstår som useriøs og brutal, og dessuten helt unødvendig, sier Jenvin-Steinvåg til Klassekampen.

Parat reagerer på flere forhold, og mener Medietilsynet har brutt hovedavtalen ved manglende drøfting av nedbemanningen med tillitsvalgte. Uenigheten kan føre til rettssak om flere stillinger - for ansatte som ennå ikke har kommet til enighet om sluttpakke.

Medietilsynets direktør Mari Velsand avviser at hun har gjort noe ulovlig, og skriver til avisa at de tillitsvalgte har vært informert og ofrslagene drøftet.

Til toppen