Carl-Erik Grimstad er en mangeårig pressemann. Nå  underviser han i journalistikk, men blir å se på Stortinget fremover.
Carl-Erik Grimstad er en mangeårig pressemann. Nå underviser han i journalistikk, men blir å se på Stortinget fremover. (Bilde: Erik Waatland)

Valgdramaet er endelig over for Carl-Erik Grimstad: Nå er foreleseren i journalistikk snart stortingsrepresentant

I dag ble det endelig klart at Carl-Erik Grimstad blir stortingsmann for Venstre. Dermed må Høyskolen Kristiania på leting etter en ny foreleser i presseetikk.

Etter et valgdrama av dimensjoner, ble det i dag klart at Carl-Erik Grimstad får utjevningsmandatet i Vestfold - og blir da stortingsrepresentant.

Grimstad, som til daglig er førsteamanuensis og foreleser i journalistikk ved Høyskolen Kristiania, beskriver to veldig rare dager:

– Det har vært en kamp mellom meg og en representant for Senterpartiet, men nå er det klart at det går til oss, sier Grimstad til Medier24.

Utjevningsmandatet i fylket holdt på å gå til både SV, KrF og nevnte Senterpartiet.

Grimstad har blitt gratulert av flere i sosiale medier siden valgnatta, men har ikke latt jubelen slippe løs. For det kunne virkelig gått begge veier:

– Vi hadde felles valgvake med andre i Vestfold og der var også Senterpartiet - så vi satt ved siden av hverandre. Vi knivet veldig den kvelden og jeg tror jammen hun strikket ferdig en genser på de mest intensive timene, ler han og fortsetter:

– Jeg var på ingen måte rolig selv, men det ble nesten enda verre i går. Da telte de opp resten av stemmene i Bergen og det ble klart at Venstres Terje Breivik kom inn på direktemandat. Når han kom over grensa, så var det lenge fare for at de måtte legge kabalen med utjevningsmandatene på ny. Det var surrealistisk, sier han og ler.

 

Vil savne journaliststudentene sine

Akkurat nå sitter han i bilen på vei til Oslo. Der skal han gjøre to ting:

– Jeg føler et sterkt ansvar for skolen min, for jeg har jo boka full med forelesninger - og de kan jeg jo ikke ta nå, så vi må finne en erstatter. Heldigvis har vi noen kompetente folk på presseetikk i dette landet.

– Kommer du til å savne journaliststudentene dine?

– Ja, virkelig. Jeg er veldig glad i å undervise, og nå skal jeg ikke love for mye, men det hadde vært morsomt å pleie kontakten med skolen og kanskje ha en forelesning eller to om norske samfunnsforhold, som jeg brenner for. Men nå er jeg på utrygg grunn. Men det hadde vært morsomt da, sier han.

– Da vi snakket med deg tidligere i sommer, sa du at du heller ville jobbe med kommunereform enn med mediepolitikk. Hva sier du nå?

– Jeg tror det er ganske lurt av folk som har et definert fagområde holder seg litt unna det når det kommer til politiske avgjørelser. Jeg tror faktisk at det er ganske sunt, for jeg kan fort bli oppfattet som at man har en spesiell agenda. Jeg har jo klare synspunkter på norske medier, men jeg tror at min arbeidskraft er bedre tjent andre plasser.

– Hvor da?

– Jeg skal på Stortinget i dag for å snakke om prosessen videre og det praktiske, så får vi se. 

 

Kjære alle sammen. Jeg må gi opp nå. Har forsøkt, etter fattig evne å returnere alle gode hilsener og gratulasjoner i...

Posted by Carl-Erik Grimstad on Tuesday, September 12, 2017
Til toppen