SLUTTER: Veslemøy Tvedt Fredriksen (i midten) gir seg som direktør i Bergensavisen og regiondirektør for Amedia Vest. Til venstre: Tidligere styreleder og konserndirektør Nina Refseth, som sluttet tidligere i år. Til høyre - fortsatt ansvarlig redaktør Anders Nyland.
SLUTTER: Veslemøy Tvedt Fredriksen (i midten) gir seg som direktør i Bergensavisen og regiondirektør for Amedia Vest. Til venstre: Tidligere styreleder og konserndirektør Nina Refseth, som sluttet tidligere i år. Til høyre - fortsatt ansvarlig redaktør Anders Nyland. (Arkivfoto: BA)

Veslemøy Tvedt Fredriksen slutter som BA-direktør for ny sjefsjobb i Adams Matkasse

Nok en Amedia-leder gir seg i jobben.

Veslemøy Tvedt Fredriksen gir seg som direktør i Bergensavisen og regiondirektør for Amedia Vest.

Nå skal hun til ny jobb som direktør for Adams Matkasse. Det skriver BA/Vest24.no mandag.

Hun har vært direktør i BA siden 2009, og ble også regiondirektør fra januar 2014. Før den tid har hun jobbet som marketingsjef og direktør i Fjordkraft, og ikke minst åtte år som markedssjef i Aftenposten.

Tvedt Fredriksen følger dermed en lang rekke av ledere som har sluttet i Amedia de seneste årene, både på mediehus- og konsernnivå. Blant disse konserndirektørene Nina Refseth, Gaute Engbakk og Glenn Veiby.

Som BA-direktør har Tvedt Fredriksen blant annet vært med på å snu minus til pluss, og Bergensavisen gikk i fjor med et overskudd på 6,1 millioner kroner. Dette inkludert pressestøtte på over 30 millioner kroner.

Hun sier til egen avis at hun kommer til å savne mediebransjen, men ser nå fram til nye muligheter i et gründerfirma - etter to år i fjor allerede omsatte for 127 milloner kroner:

– Det blir noe helt annerledes. Adams Matkasse er et ungt selskap, men har likevel en del likheter med BA. Det handler fremdeles om å tydeliggjøre et produkt på en best mulig måte.

Veslemøy Tvedt Fredriksen får gode skussmål fra både kollega og redaktør Anders Nyland, og konserndirektør Mari Velsand, som er styreleder i BA.

Ifølge Velsand vil jobben lyses ut raskt, med sikte på snarlig ansettelse.

  • For ordens skyld: Undertegnede var ansvarlig redaktør og daglig leder i Amedia-eide Finnmarken fra september 2013 til juli 2014. 
Til toppen