Slår seg sammen, fra venstre: Stian Bang, Olav Sindre Kriken, Terje Woldseth og Eirik Staurset.
Slår seg sammen, fra venstre: Stian Bang, Olav Sindre Kriken, Terje Woldseth og Eirik Staurset. (Bilde: Pressemelding)

Vestlandsbyråer slår seg sammen: Avento og Racer etablerer nytt selskap med 49 ansatte i Ålesund, Ørsta og Oslo

Vil bygge et regionalt teknologihus, og satser blant annet på datadrevet markedsføring.

De to Ålesund-baserte byråene Avento og Racer har inngått avtale om å fusjonere virksomhetene. Begge leverer tjenester innen teknologi, system, digitale løsninger og markedsføring.

Nå etablerer de et nytt selskap som får til sammen 49 ansatte, fordelt på kontorer i Ålesund, Ørsta og Oslo - og vil omsette for over 50 millioner kroner i år. Selskapet vil hete Avento, hvor miljøet fra Racer vil bli spydspissen på digital markedsføring.

I en melding skriver selskapene at de i fellesskap vil «bygge et regionalt teknologihus, med spisskompetanse på viktige fagområder»

- Kravet til kompetanse for aktørene som skal levere teknologi øker, og det er krevende å være oppdatert på mulighetsbildet. Man må evne å ta i bruk teknologi på tvers av flere ledd i kundens verdikjede, og det innebærer at det er viktigere enn noen gang å bygge systemer som er skalerbar og fleksible, sier daglig leder Stian Bang Avento. 

- Vi ser store muligheter i fusjonen, og gleder oss til å komme i gang med den nye satsningen. Dette gir oss fart til å ta stegene vi ønsker raskere, og på den måten ligge i front av utviklingen på mellom annet datadrevet markedsføring, sier Racer-gründerne Olav Sindre Kriken og Eirik Staurset i en melding. 

Ambisjonen er ikke å kutte kostnader og stillinger etter fusjonen - tvert i mot varsler selskapet at de vil ansette flere det neste året. 

Til toppen