Jukseanklagene mot Skutebrygga i Drammen endte med en helsides beklagelse på trykk i VG fredag. (Faksimile)
Jukseanklagene mot Skutebrygga i Drammen endte med en helsides beklagelse på trykk i VG fredag. (Faksimile)

VG beskyldte restaurant for matjuks. Nå viser deg seg at det var avisen som tok feil

- Vi kan bare beklage overfor Skutebrygga. De har blitt gjort urett, sier nyhetsredaktør Gard Steiro.

  • Endret

Drammen (NTB): I april skrev VG at en restauranten Skutebrygga i Drammen serverte svin når gjester hadde bestilt villsvin. Nå viser det seg at dette var feil.

I oppslaget henviste avisen til en DNA-analyse av kjøttet fra selskapet Eurofins.

Denne uken oppdaget imidlertid selskapet at rapporten var feil, og at restauranten hadde servert det de lovet, skriver VG.

– Vi kan bare beklage overfor Skutebrygga. De har blitt gjort urett. Nå er vi opptatt av å erkjenne feilen og komme med riktig versjon, sier nyhetsredaktør i VG Gard Steiro.

Under arbeidet med artikkelen fikk VG overlevert dokumentasjon fra restauranten som indikerte at Eurofins funn ikke kunne stemme.

– Vi er skremt over at vi ikke ble lyttet til da vi forsøkte å stanse den uriktige artikkelen, men er nå tilfreds med at feilen blir beklaget og at Skutebrygga får en uforbeholden unnskyldning, sier styreleder George H. Fulford ved restauranten.

Administrerende direktør Jon Ragnar Røed i Eurofins legger seg flat.

– Vi er veldig lei oss for det som har skjedd. Det er veldig trist at vår feil har gått ut over dem, sier han.

  • PS! VG har nå oppdatert den opprinnelige artikkelen om Skutebrygga på nett, samt omtalt det i egen sak på papir og nett i dag
  • I dagens avis presiserer VG samtidig at prøvene som avslørte feil ved Oslo-restauranten Mona Lisa, ikke har fått feil påvist ved seg.
Til toppen