VG vant årets sportsdekning for «Football Leaks».

Medieprisene i Bergen:

VG vinner årets sportsdekning for «Football leaks» og årets spesial­magasin for «Voldtatt»

Adresseavisens Hilde Østmoe har tatt årets magasinfoto, Det Nye har skrevet årets inspirasjonssak og

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Festen i Bergen fortsetter - og i denne runden stakk VG av med prisen for årets sportsdekning for sin dekning av «Football leaks» og pris for årets spesialmagasin, for sitt arbeid med historien om Tanja, som ble voldtatt. 

Det Nye har skrevet årets inspirasjonssak, om hvor viktig det er å sjekke seg for livmorhalskreft og celleforandringer i livmoren. 

Dette er vinnerne: 

Årets inspirasjonssak

Det Nye vant årets inspirasjonssak.

Det Nye «Sjekk deg»

Dette skriver juryen: 

Dette er en så viktig sak, og her snakker magasinet direkte til målgruppen som bør sjekke seg. Samarbeidet med kreftforeningen og Bik Bok gjør dette til en stor dugnad for å fange opp så mange unge kvinner som mulig. Her viser magasinet svært god målgruppeforståelse og viser et forbilledlig samarbeid mellom flere aktører.

Årets magasinfoto

Adresseavisen vant årets magasinfoto.

Adresseavisen «Starten på et nytt liv» Foto: Mariann 

Dette skriver juryen: 

Bildet er historien i seg selv. Urkraften i motivet slår lufta ut av leseren, samtidig som familiens varme omkranser hendelsen. Dette er selve livet fanget i ett bilde.

Årets sportsdekning

VG «Fotball-leaks»

VG vant årets sportsdekning for «Football Leaks».

Dette skriver juryen: 

Den største sportsnyheten noen har avdekket i året som gikk. Et imponerende arbeid. Dette er grave­journalistikk på høyt nivå. Dekningen står som en påle og er godt krydret med Welhavens gode kommentarer. Dette er viktig for hele fotballverdenen, og VG evner også å ta den ned helt på lokalt nivå. Kudos!

Excellence: Årets spesialmagasin

Budstikka «Ordet fanger»

Dette skriver juryen: 

Excellence for Årets spesialmagasin går til Budstikka for «Ordet fanger»

Etter 9 måneders jobb i arkivene og på folks loft, leverer Budstikka et jubileumsmagasin utenom det vanlige. Avisa griper fatt i avisens innhold i årene 1940-45, redaksjonens indre liv og valget om å godta sensur som innebar personlige dramaer og tragedier i datidens lille redaksjon. Et spenstig og nyskapende grep, som gir historisk merverdi og imponerende beretninger få av leserne visste om fra før. Dette er et samleobjekt som vil ha lang levetid. Bra jobbet!

Vinner: Årets spesialmagasin

VG – Voldtatt

Dette skriver juryen: 

VG vant årets spesialmagasin for «Voldtatt».

Ett magasin – en historie. Dette skal man ha ryggrad for å lage. Et modig og ambisiøst prosjekt som evner å trollbinde leseren gjennom hele magasinet. En intens, men likevel dempet dramaturgi gir historien det alvoret og den respekten den fortjener. Et sterkt magasin som forteller historien til en av fjorårets modigste kvinner.

Powered by Labrador CMS