Andrea Berentsen Ottmar er starten på VICE sitt norske kontor.
Andrea Berentsen Ottmar er starten på VICE sitt norske kontor. (Bilde: Emil Vinther / VICE Media Scandinavia)

VICE med forsiktig etablering i Norge. Etablerer avdeling av contentbyrå med én ansatt

Andrea Berentsen Ottmar blir byråets ansikt utad.

Denne uka melder VICE Media Scandinavia åpningen av sitt nye kontor i Norge.

VICE lanserer ikke med dette et redaksjonelt kontor, men - i hvert fall i første omgang - er det snakk om en avdelinge av content-byrået VIRTUE, opplyse det internasjonale medieselskapet i en pressemelding

Med på laget fra starten er Andrea Berentsen Ottmar som ny account director for det norske markedet.

Andrea har bakgrunn fra sitt eget filmproduksjonsselskap, Frokost Film, samt Ape&Bjørn, og har jobbet med både reklame, kortfilm, musikkvideo og dokumentar.

Hun har produsert kortfilm og musikkvideoer som har vunnet priser på Kortfilmfestivalen i Grimstad, Nordic Music Video Awards og VidAwards, og blitt nominert til Nordisk Panorama, UK Music Video Awards og til Spellemann.

- Jeg har lenge hatt stor respekt for hva VICE får til, ikke bare ved at de leverer interessant og relevant innhold, men også at de har skapt en progressiv businessmodell som gjør at de står sterkt i en tid hvor mange redaksjoner, mediehus og byråer har det tøft.

- De setter dessuten historiene og innholdet først, og er til enhver tid interessert i hva unge mennesker er genuint opptatt av. Nå gleder jeg meg stort til å ta med VICE inn til inn det norske markedet, og ta Norge med inn til VICE Media Scandinavia, sier Berentsen Ottmar i en melding om lanseringen.

Anja Agerbo Thomsen er commercial director for VICE Media Scandinavia, som i Danmark har over 100 ansatte. Hun har tro på selskapets nye kontor i Norge:

- Siden vi opplever en økende interesse i innholdet og tjenestene våre i hele Skandinavia, både hva gjelder kommersielle samarbeid og redaksjonelt innhold, åpner vi nå kontor i Oslo høsten 2016.

- VICE Scandinavia har sitt hovedkontor i København og et mindre i Stockholm, og med det nye kontoret i Oslo, vil det gi mer lokal relevans når vi utvider til det norske markedet. Jeg gleder meg til å jobbe sammen med Andrea om å fronte vår utvidelse i Norden, sier Agerbo Thomsen.

 

VICE Media:

  • Et utradisjonelt og nyskapende mediehus og innholdsbyrå rettet mot ungdom og unge voksne.
  • Lansert i 1994, operer nå i over 30 land og distribuerer programmer og innhold til flere hundre millioner seere hver måned.
  • Inkluderer blant annet et internasjonalt nettverk av digitale kanaler, TV og film, et magasin, plateselskap, content-byrå og forlag.
  • VICE Media Denmark har etter en relansering i 2013 vokst raskt - til hele 120 ansatte i landet.
Til toppen