Tidligere leder av Norsk Presseforbunds offentlighetsutvalg, Gunnar Bodahl-Johansen, er skeptisk til Selbyggens siste avisforside.

Presseekspert skeptisk til Ukraina-markering i avis-logo - etterlyser uavhengighet

Selbyggen har markert logen i Ukrainas farger, men presseekspert Gunnar Bodahl-Johansen mener avisene burde begrense seg til å mene noe i spaltene.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Avisen Selbyggen har som flere andre aviser valgt å markere støtte for Ukraina med å markere papiravis-logoen i blått og gult.

Det skriver Nea Radio.

Redaktør, Ingar Lien, sier at det var en intern diskusjon i redaksjonen i forkant. Da falt de ned på at det var det riktige å gjøre.

– Dette er ikke noe avisa vil gjøre til en vane, men situasjonen rundt Russlands angrep på Ukraina er så spesielle at dette må vi ta avstand fra legger han til, sier Lien til Nea Radio.

Medier24 har tidligere skrevet om Amedia-avisene Haugesund avis og Nordlys som har gjort det samme.

Tidligere leder av Norsk Presseforbunds offentlighetsutvalg, Gunnar Bodahl-Johansen, mener avisen selvsagt kan ha en mening om konflikter, men at de bør begrense seg til spaltene.

– Det er lett å tenke at nå må vi gjøre noe, og da er det et enkelt grep å bruke avisas logo. Men etter min mening må den kunne stå i all slags vær, og vise avisas uavhengighet uansett hva som skjer i verden, sier Bodahl-Johansen til Nea Radio.

Powered by Labrador CMS