Håkon Eikesdal til ABC Nyheter
Håkon Eikesdal til ABC Nyheter (Foto: Lars Eivind Bones)

FOLK

Håkon Eikesdal blir utviklings­redaktør for levende bilder i ABC Nyheter

Slutter etter 13 år i Aller og Dagbladet. – Det er rett og slett drømmejobben, sier Eikesdal til Medier24.

Håkon Eikesdal forlater Hasle for å bli ny utviklingsredaktør for levende bilder i ABC Nyheter. Han har de siste 13 årene jobbet i ulike roller i Aller og Dagbladet. 

– Det er rett og slett drømmejobben. Det er en type jobb jeg har sett etter lenge, med en miks av oppgaver og utfordringer som passer perfekt med hvordan jeg har sett for meg å gå videre i arbeidslivet, sier han til Medier24. 

Han blir leder for videodesken med fire ansatte, og får i tillegg ansvaret for et utviklingsteam i Polen, som jobber dedikert med video for ABC Nyheter. 

 

«Tulleslutta» for et år siden

Han forteller at det blir trist å forlate gode kollegaer i Dagbladet og Aller, men at det nå var på tide. 

– Jeg har vært i Dagbladet og Aller i 13 år og det er lenge nok tenker jeg. Det er bra å få prøvd nye ting og få noen nye perspektiver, samtidig som det er trist å slutte akkurat når noen trykker på gassen, sier han. 

Han viser blant annet til Mads A. Andersen og Allers video-satsing. I tillegg til erfaringen fra Dagbladet, er Eikesdal utdannet fotojournalist fra Høgskolen i Oslo 

– Samtidig blir det veldig trist å forlate Dagbladet og Aller og alle de gode kollegaene der. Jeg «tulleslutta» litt for et år siden, men da flyttet jeg bare to etasjer opp. Nå skal jeg levere inn adgangskortet og gi opp 13 år med e-post. Jeg tror ikke det har gått opp for meghvor dramatisk det egentlig er, sier han. 

Når det kommer til ambisjonene for video-satsingen til ABC Nyheter, vil Eikesdal trå varsomt i starten. 

– Jeg skal være litt varsom med å mene for mye om ABC Nyheter før jeg har blitt kjent med organisasjonen. Det som gjør den interessant for meg er at det er en annen type mediehus enn det jeg er vant til, med en annerledes profil, andre brukere og en annerledes redaksjon, sier han. 

Han gleder seg til å ta fatt på nye oppgaver, og tror det kan bli spesielt utfordrende å lede utvikler-teamet.

Til toppen