MediaPuls 193: Hvordan går det egentlig med VR? Vil virtual reality noen gang bli mainstream?

Podkast

MediaPuls 193: Hvordan går det egentlig med VR? Vil virtual reality noen gang bli mainstream?

Vi diskuterer også statsbudsjettet - og framtida for nyheter på nett.

  • Endret

 

Det er ganske nøyaktig ett år siden vi diskuterte VR, eller virtuell virkelighet. I episode 95 av MediaPuls hadde Facebook nylig annonsert at de skulle utvikle en VR-brille som ikke ville kreve en datamaskin. Ett år senere er Oculus Go lansert. VR-brillen blir derimot først tilgjengelig i 2018. VR tar tid. Ifølge TNS Kantar har 6 av 10 nordmenn hørt om VR. 2 av 10 har prøvd det, men kun 6% av oss har kjøpt det.

Vil VR noen gang «ta av», eller blir det en teknologi for kun de spesielt interesserte og spesifikke industrier? Vi tar debatten.

Samme dag som Siv Jensen la frem statsbudsjettet – som Norsk Redaktørforening og Norsk Journalistlag ikke var spesielt fornøyde med – la Deloitte frem sin medieundersøkelse for 2017. 15% av oss er villig til å betale for nyheter på nett. Det er en dobling på 3 år. Samtidig sier 7 av 10 at de ikke trenger å betale fordi det er så mye gratis informasjon. 2 av 10 vil ikke betale fordi kvaliteten ikke rettferdiggjør kostnaden. Og kun 6% er villig til å betale mer enn 200 kroner.

I sosiale medier siden sist ser vi nærmere på;

  • Problemer med nazister på Twitter?
  • Slik får du en tom Facebook-feed
  • newsBooster for Facebook-Messenger
  • Google har avdekket politiske annonser kjøpt fra Russland
  • Nå er Cortana på plass inni Skype
  • Og endelig vil Twitter la deg lagre tweets

 

Abonner og hør på MediaPuls via SoundCloudAcastTuneIn RadioGoogle Play Music eller Apple Podkaster. Eventuelt via RSS-feed!

 

 

Nyttige lenker: 

Takk for at du lytter til MediaPuls

Har du forslag til temaer og saker vi bør ta opp i MediaPuls, så kan du komme med de via vår åpne sendedisposisjon på bit.ly/MediaInnspill.

Du finner Hans-Petter og Marius på HansPetter.info og Helt.Digital. Vi hadde satt veldig stor pris på om du vil abonnere og rate oss på Apple Podkaster. Alle episoder legges ut fortløpende med lenker til alt vi har snakket om på Mediapuls.no.

Til toppen