Xueqi Pang på tur til Preikestolen tidligere i sommer. (Foto: Eskil Wie Furunes)
Xueqi Pang på tur til Preikestolen tidligere i sommer. (Foto: Eskil Wie Furunes)

Sommerpraten

VG-journalistens største tabbe: – Jeg ringte og intervjuet feil mann

Xueqi Pang intervjuet feil mann og innså ikke tabben før saken nesten var ferdig. – Det ble mye forvirring og latter i Vårt land-redaksjonen den dagen, sier hun i Sommerpraten.

I «Sommerpraten» stiller Medier24 en rekke personer i og tett på mediebransjen spørsmål om hva de gjør i sommer.
 
Neste kvinne ut er VG-journalist Xueqi Pang

– Hvordan oppsummerer du første mediehalvår 2020?


– Viruspreget rasismedebatt.

– Hva er årets flause til nå?

– NRKs sommerprogramledere. Hvitere enn vintersport. Og kanskje da Aftenposten brukte «All Lives Matter» som tittel.

– Hvilken bransjeperson har imponert deg i år?

– Jeg er imponert over Vida Lill Berge som har mot til å kritisere NRK, for deres urimelig praksis vidt kjent som «lufting». Jeg har selv vært midlertidig, og jeg har kjent på den samme usikkerheten når man ikke vet om man har jobb neste måned eller ikke. Det tar guts av Vida Lill å stå frem, og det er viktig å gi et ansikt til unge som stadig blir kastet inn og ut av et kjipt system som skjer i flere redaksjoner i Norge.

– Hva gjør du i sommer?

– Er turist i eget land i to uker med samboeren min Eskil. Vi begynner i Kristiansand før vi kjører opp vestkysten til Mo i Rana, og så andre veien ned igjen.

– Hvilke medievaner tar du med deg på ferie?

– I år skal jeg forsøke å legge fra meg medievanene (jobbbvanene?), men jeg hater å se innboksen fylle seg opp. Ellers kommer jeg til å være våken for (manglende?) minoritetsrepresentasjon i alle norske kanaler i sommer.

 – Hva er den største tabben du har gjort som sommervikar? Om du aldri har vært sommervikar: Hva er den største tabben du har gjort på jobb?

– Kort fortalt: Ringte og intervjuet feil mann. Han hadde samme navn som ham jeg var ute etter. De hadde begge vært styreleder i samme organisasjon, men på forskjellige tidspunkt. Innså ikke feilen før saken nesten var ferdig. Det ble mye forvirring og latter i Vårt Land-redaksjonen den dagen.

– Hva er ditt beste råd til årets sommervikarer?

– Ikke vær redd for å skille deg ut, stikke hodet frem, vær åpen, still spørsmålstegn ved normene i systemet, og ikke vær redd for å si ifra hvis du er uenig. Det tar guts og det viser mot. Gode medieledere ser verdien av ærlige tilbakemeldinger, og da vil du bli lagt merke til.

– Samtidig ta vare på de andre sommervikarene rundt deg, og spesielt de som er i sin første ordentlige mediejobb. Å være ung sommervikar, spesielt i de store nyhetsmediene, kan være skummelt, så hei på hverandre!

Til toppen