Håkon Høydal i VG (i midten) har samarbeidet med den kanadiske CBC-duoen Chris Oke (til venstre) og Daemon Fairless.
Håkon Høydal i VG (i midten) har samarbeidet med den kanadiske CBC-duoen Chris Oke (til venstre) og Daemon Fairless. (Foto: Jan Magnus Weiberg-Aurdal)

VG vil nå ut til millioner med nytt podkast-samarbeid: – Det kjennes godt å få fortalt mer

Gravejournalist Håkon Høydal står bak VGs første engelskspråklige podkastserie, basert på avsløringene av verdens største overgrepsforum.

VG har inngått et samarbeid med den kanadiske rikskringkasteren CBC om en ny krimpodkast. 

Podkastserien har fått navnet «Hunting Warhead», og vil bli sluppet internasjonalt seinere i høst.

Bakgrunnen for samarbeidet er VG-journalist Håkon Høydals avsløring av verdens største overgrepsforum mot barn på det mørke nettet i 2017.

Slik så forsiden på VG Helg ut da avsløringen ble presentert i 2017. Foto: Faksimile

Høydal oppdaget i arbeidet at en av de hovedmistenkte i saken var en kanadier med nettnavnet «Warhead». Han tok derfor kontakt med CBC for å få til et samarbeid.

– Saken fikk god oppmerksomhet både i Norge og internasjonalt, men det var store mengder med kilder og personer som vi ikke fikk brukt i vår dokumentar. Jeg kjente at vi bare hadde fortalt en del av historien, og at det kunne bli en spennende krimserie som podkast, sier Høydal til Medier24.
 
– For at den skulle få et stort nok publikum, burde serien være på engelsk. Derfor trengte vi en engelskspråklig samarbeidspartner som var beviselig gode på podkaster, legger han til.
 

– En viktig og spennende historie

Høydal fikk kontakt med CBCs programleder Daemon Fairless og produsent Chris Oke, som har godt over 20 millioner nedlastinger på sine podkaster hver måned. 
 
– De tente umiddelbart på forslaget, og ti dager etter første kontakt møttes vi i Toronto. Etter en lengre kontraktsrunde i fjor høst, var vi endelig klare til å begynne samarbeidet i januar i år. Siden da har Chris og Daemon arbeidet med podkasten, forteller Høydal. 
 
Serien vil over seks episoder fortelle historien om den internasjonale politioperasjonen rundt avsløringen av overgrepsnettstedet. 
 
Høydal har store forventninger.
 
Håkon Høydal
Håkon Høydal Foto: Jan Magnus Weiberg-Aurdal

– Det er moro å forsøke noe for første gang. Dette er første gang vi lager engelskspråklig podkastserie og det er første gang vi samarbeider med en annen stor medieaktør om noe slikt. For VG betyr dette at vi får spredt vårt nyhetsarbeid til flere. Vi får fortalt en viktig og spennende historie, sier han. 

 

– Spennende om vi kan engasjere

– Hva tenker du at saken nå kan potensielt nå ut til mange titalls millioner lyttere?

– Vi nådde allerede ut til mange utenfor Norge med den engelske versjonen av dokumentaren vi skrev i 2017. Forskjellen er omfanget på historien, og fokuset på menneskene i historien. Det kjennes godt å få fortalt mer, rett og slett, sier Høydal.
 
– Dersom historien når ut til titalls millioner, blir jeg ekstatisk, for det er et vilt stort tall. Selv om CBC er en stor og anerkjent podkast-produsent, er det ekstremt få podkaster som har så mange lyttere. Det som blir spennende, er om vi klarer å engasjere hele det internasjonale krimpodkast-publikummet, sier han.
 
Men Høydal håper også de norske VG-lytterne vil kaste seg over podkasten.
 
– Jeg håper først og fremst at de vil like hvordan historien er fortalt, og at de vil ønske å lytte til alle episodene, sier han.
 
PS! De to første episodene har internasjonal premiere 5. november, men innholdet vil være tilgjengelig for abonnenter av VG+ allerede fra 18. oktober.
Til toppen