5,4 millioner sidevisninger i 2017: Dette ble de 10 mest leste sakene på Medier24 i fjor

5,4 millioner sidevisninger i 2017: Dette ble de 10 mest leste sakene på Medier24 i fjor

Fjoråret ga 62 prosent vekst i totale visninger, og dobbelt så mange forsidebesøk. Se topp 10-lista her.

Det er mange måter å oppsummere 2017 på, og vi kommer sikkert også til å komme med noen.

Den enkleste og kanskje viktigste for oss blir å se på trafikken. Der er hovedtallenes tale ganske klar: 62 prosent vekst i antall sidevisninger fra 2016, til 5,4 millioner i fjor.

Men kanskje enda viktigere er veksten i forsidevisninger, som for oss var på 108,52 prosent - til 1,3 millioner i 2017.

En annen viktig side for oss er  stillingsannonsene. Hver enkelt jobb får mye trafikk som kommer direkte fra sosiale medier eller andre kanaler, men forsiden medier24.no/stilling hadde også 125.014 sidevisninger i fjor - en vekst på 54 prosent fra 2016.


 

Hva blir så mest lest?

Antall sidevisninger er ikke nødvendigvis talende for hva som er «best» og «viktigst», og det som treffer aller flest er gjerne nyhetssaker og kommentarer som treffer langt utenfor vårt kjernepublikum.

Samtidig ser vi at vesentlige saker og nyhetsjournalistikk som det ligger mye arbeid bak, også blir godt lest. Om ikke nødvendigvis helt på topp.

Her er lista - dette er de 10 mest leste sakene på Medier24 i fjor:

 

1. Harald Klungtveits oppgjør med overfølsom el-journalistikk

 

Jeg er overfølsom for elendig journalistikk. Og denne historien fra Romerikes Blad er helseskadelig

HARALD KLUNGTVEIT, redaktør for Filter nyheter Fredag 28. april var RBs hovedoppslag en navngitt mann som tror strømmåleren i naboens hus er årsaken til at han opplever kvalme, hodepine, prikking i tinningen og skjelving på hendene. Saken underbygges av at vedkommende har "legeattest på at han får plager når han utsettes fra trådløst nettverk og mobiltelefoner".

 

2. Line Elvsåshagen ble godt sett - og lest:

 

Usminket TV-sex lokket 838.000 seere: "Line fikser kroppen" er nå den mest strømmede dokumentarserien i NRKs historie

Dokumentarserien "Line fikser kroppen", der Line Elvsåshagen er programleder, er tidenes mest strømmede for NRK. Serien er Elvsåshagens mest personlige serie så langt, og tar utgangspunkt i hennes egne komplekser med kvinnekroppen. Nå er de samlede seertallene klare og viser at serien slo an.

 

3. Vi skjønner at Lothepus er populær. Også når det gjelder hans dyktige sønn:

 

Lothepus-sønn nyutdannet og hjem fra USA: Stian A. Lothe (23) er ansatt som juniorrådgiver i Apeland

Stian A. Lothe - som forøvrig er sønnen til den mer kjente Leif Einar Lothe aka Lothepus - begynner i kommunikasjonsbyrået Apeland. Han kommer fra studier i USA, der han har tatt bachelorgrader i statsvitenskap og i russisk. Lothe har også erfaring med kampanjearbeid, netthandel og omdømmebygging i sosiale medier, opplyser byrået.

 

4. Medier24-vaktsjef Erik Waatlands kommentar om falske brukerkontoer og venneforespørsler ble både likt og delt:

 

Hvorfor drukner vi i venneforespørsler fra nakne damer? Facebook har et sex- og svindelproblem de må løse snarest

ERIK WAATLAND, vaktsjef og journalist i Medier24. Bare de siste to dagene har det rent inn med silikonpupper og sexlenker. Faktisk fikk jeg tre forespørsler bare mens jeg skrev denne kommentaren! Det er hyggelig at disse folkene vil bli venn med oss, men jeg tviler på at lettkledde berter fra utlandet drømmer om å bli kjent med en bleikfeit tulling fra Trøndelag.

 

5. Engasjerte klager til Kringkastingrådet blir ofte til godt leste saker:

 

Seerstorm mot Nytt på nytt: NRK har fått 540 klager på nazifisk-humor om Tybring-Gjedde - og barn som synger "fy faen"

NRKs humorprogram "Nytt på nytt" har skapt sinne i både kristenkonservative miljøer og blant Human Rights Service sine lesere, ifølge Kringkastingsrådets sekretær. Først ble svært mange sinte da satireprogrammets Johan Golden skulle gjette på ord. Man kunne velge mellom flere sammensettinger (blant annet "Fisk" og "Nazi") og Johan Golden uttalte: - "Nazifisk".

 

6. Mange ble krenket i 2017 også. Nils Petter Strømmen mente det var unødvendig å bli krenket av denne spøken:

 

Det var åpenbart for alle at Ulrikke Falch spøkte. Likevel velger VG å være et talerør for kommentarfeltet og legitimere kontekstløse krenkelser

Flere av skuespillerne deltok i panelet, der tonen vekslet mellom lett og alvorlig. Et av spørsmålene fra Brenna til skuespillerne var hva de tror karakterene deres gjør om fem år. - Jeg tror Isak har blitt frisk og begynt å ligge med Vilde. Før hun umiddelbart fulgte opp: - Homofili er ikke en sykdom!

 

7. #MeToo har vært en rød og viktig tråd gjennom hele høsten. Sonja Nordangers sterke tekst ble godt lest:

 

Det var en kveld med kolleger. Jeg har lyst på deg, sa han. Nei, sa jeg. Så skjer det. Han slår i bordet, velter glassene

SONJA NORDANGER er landsstyremedlem i Norsk Journalistlag, tidligere nestleder i Oslo Journalistklubb samt mangeårig tillitsvalgt og ansattrepresentant i Aller Medias bedriftsstyre Det summet av samtaler, latter og diskusjoner på puben. Det var mye folk, mange kolleger. Jeg satt ved et bord med en av dem. Han hadde relativt nylig begynt på min arbeidsplass.

 

8. Kongen var ikke død, men saken om det ble godt lest:

 

NTB med skandaløs tabbe: Nyhetsbyrået sendte ut melding om at Kong Harald var gått bort

NÅ - NTB-sjef Mads Yngve Storvik om kongetabben: Posted by Medier24 on 26. september 2017 Klokken 12:06 tirsdag meldte nyhetsbyrået NTB at Hans Majestet Kong Harald er død. I en melding som gikk ut til mange av landets medier, redaktører og journalister, står det: "Norge er i sorg.

 

9. I november satte Medier24 dagsorden med denne kommentaren om Nettavisen og Lan Marie Berg:

 

Slik jakter Nettavisen-Gunnar på klikk og trollfest: Skriver like mye om "MDG-Lan" som ordføreren og byrådslederen til sammen

Trædal pleier å spøke med at han er mest kjent som samboer. Også denne gang er det på vegne av miljøbyråd Lan Marie Nguyen Berg i Oslo at han reagerer. Jeg skal innrømme at jeg var en av dem som tenkte hva nå og nok en gang.

 

10. Oppsummeringen av «Line fikser kroppen» kom på 2. plass. Forspillet til serien ble også godt lest:

 

NRK P3 søker etter par som vil ha samleie på TV. Vil vise fram ekte sex - som en "motvekt til pornokulturens vranglære"

Flere steder i Oslo henger det nå lapper med overskriften "Vanlig sex på TV?" der avsender er NRK. Det kommer fram at statskanalen er ute etter folk som er villige til å strekke seg langt for å lage ekte pute-underholdning.

 

 

Andre godt leste saker var Adel Farooqs oppgjør med VGTV etter intervjuet med Fahad Qureshi, Medier24s kommentar om Dagsrevyens forhold til hele landet - og nyheten om Tom Bakkelis bortgang:

 

Hva var poenget med denne debatten, VG? Hvorfor la en som Fahad Qureshi få bekrefte Sylvi Listhaugs skremselsbilder og vrangsforestillinger?

ADEL KHAN FAROOQ, journalist, forfatter og filmskaper , ropte jeg og klasket meg selv i panna da jeg fikk vite om VGs siste tv-debatt. Frp-statsråd Sylvi Listhaug mot Fahad Qureshi fra Islam Net. To tungvektere på hver sin ekstreme ytterkant skulle møtes til dyst for å avgjøre hvem av dem som har monopol på islam.

 

Når Dagsrevyen sender folk fra Oslo til Tromsø for å lage fem på gata med turister, er det en hån mot hele Norge, egne ansatte og resten av bransjen

NRK er i hardt vær for tida. Både nyhetsdivisjonen, distriktsdivisjonen, og særlig samordningen disse to i mellom. Senest forrige uke, da Dagsrevyen sendte journalister fra Oslo til Tromsø for å lage nordlys-reportasje og "fem på gata" med kinesiske turister. Til en by med over 60 NRK-ansatte, der rundt halvparten av dem jobber med nyheter.

 

Journalist og forfatter Tom Bakkeli (55) gikk brått bort tirsdag kveld

Tirsdag kveld gikk Tom Bakkeli (55) brått bort, etter et tilfelle av akutt sykdom under trening. I to og et halvt år har han jobbet som redaksjonssjef i Vi Menn. Før det var han journalist i VG gjennom 30 år. Bakkeli har også skrevet fire bøker - tre dokumentarbøker og én roman.

 

}); Til toppen